Complements nutricionals

 L'esportista/ Complements nutricionals
 • COMPLEMENTS NUTRICIONALS: UN RISC INNECESSARIObrir o Tancar

  El consum de complements nutricionals pot ser un risc per la salut però també poden provocar que de forma involuntària doneu positiu en un control de dopatge amb la conseqüent infracció involuntària de les Regles de l'AGAD, pel simple fet que estiguin contaminats amb alguna substancia prohibida o no estiguin etiquetats degudament.

  En alguns casos, la seva producció és fa sense control, fent servir ingredients poc saludables, de baixa qualitat o que puguin formar part de la llista de substàncies prohibides. A més, molts s’envasen en industries on poden patir contaminació creuada en el procés de producció.

  Recordeu que sou els responsable de qualsevol substància prohibida que es trobi al vostre cos (i no importa d'on vingui o qui us l'hagi aconsellat). Fins i tot si vau prendre la substància de forma accidental (com per exemple mitjançant un medicament o un suplement contaminat) o si us la va donar el vostre metge, entrenador o company d'equip, estarieu igualment cometent una infracció que podria comportar una suspensió. Tingueu cura del que consumiu i feu-ho sempre que us ho recepti un especialista.
   

 • SENYALS QUE US PODEN INDICAR EL PERILLObrir o Tancar

  Reconèixer els indicadors de perill en un complement nutricional, és una de les maneres de reduir el risc a l’hora d'utilitzar-los. Moltes vegades la pròpia etiqueta del producte ens pot donar molta informació i és per això que abans de consumir qualsevol suplement, hauríeu de tenir present que en l’etiqueta:

   

  • - Hi reconeixeu els ingredients que el composen
  • - No n’hi ha cap ingredient fora de lloc o anomenat per noms químics, en lloc de noms comuns
  • - No hi consten substàncies que l’AMA inclou en Llista de prohibicions, com ara agents anabolitzants o estimulants
  • - Cap dels ingredients que composen el producte tenen els sufixos següents, ja que voldria dir que contenen esteroides: -andro, -ol, -diol, -dione, -stene o –stane, -epi, -epitio, -gonado
  • - No apareixen ingredients que no coneixeu o no deixen ben documentat el seu valor nutricional (si no heu sentit mai el nom de l’ingredient, més val parar atenció i investigar).
   

  Consumiu suplements nutricionals només si teniu una necessitat individual i personal i aquesta ha estat identificada per un especialista. És la millor forma de reduir el risc.
  L'AGAD mai classificarà cap suplement nutricional com a segur o sense risc.

   

 • ON PODEU CONSULTAR SI UN COMPLEMENT HA PASSAT EL CONTROL DE QUALITAT?Obrir o Tancar

  Existeixen múltiples formes de saber si un complement nutricional és segur.
  Els fabricants poden certificar els seus suplements nutricionals per acreditar que estan lliures substàncies prohibides. Utilitzar els productes que surtin en aquestes llistes, és la millor manera de reduir el risc de dopatge encara que no l'elimina del tot. Us facilitem els següents programes de certificació fiables:

  --> https://www.nsfsport.com/
   

  NSF Certified for Sport®
            

  --> https://sport.wetestyoutrust.com/
   

  Home
   

  --> https://www.koelnerliste.com/
   

           Kölner Liste
   

Subscriu-te per rebre la nostra Newsletter Assabentat de les darreres actualitzacions i notícies de l'AGAD.
Utilitzarem el teu correu per a informar-te de novetats i notícies relacionades amb antidopatge. No el compartim amb tercers, i en la nostra política de privadesa trobaràs informació addicional sobre aquest tractament, i sobre la manera d'exercir els teus drets d'accés, rectificació i supressió, entre altres.