Regles antidopatge / Violacions

El dopatge es defineix al Codi Mundial Antidopatge com infringir una o més regla/es antidopatge.

Solem pensar que el dopatge es defineix com l'ús d'una o varies substàncies prohibides (o mètode prohibit), però infringir qualsevol de les regles antidopatge també és considerat dopatge. Poden ser:

1

Presència d’una substància prohibida o dels seus metabòlits o marcadors en una mostra proporcio- nada per un esportista.

2

Utilització o temptativa d'utilització d'una substància (o mètode) prohibit..

3

El fet que un esportista eludeixi l’extracció d’una mostra, es negui a l’extracció d’una mostra o no se sotmeti a l’extracció d’una mostra.

4

Incompliment de les obligacions en matèria de localització per part d’un esportista.

5

Manipulació o temptativa de manipulació de qualsevol element de control del dopatge per part d’un esportista o d’una altra persona.

6

Possessió d’una substància prohibida o d’un mètode prohibit per part d’un esportista o d’un membre del personal de suport de l’esportista.

7

Tràfic o temptativa de tràfic d’una substància prohibida o d’un mètode prohibit per part d’un esportista o una altra persona.

8

Administració o temptativa d’administració per part d’un esportista o d’una altra persona a un esportista en competició d’una substància prohibida o d’un mètode prohibit, o administració o temptativa d’adminis- tració a un esportista fora de competició d’una substància prohibida o d’un mètode prohibit que estiguin prohibits fora de competició.

9

Complicitat o temptativa de complicitat per part d’un esportista o d’una altra persona.

10

Associació prohibida per part d’un esportista o d’una altra persona.

11

Actes comesos per un esportista o una altra persona per dissuadir d’informar les autoritats o actes de represàlia contra aquests informe.

Subscriu-te per rebre la nostra Newsletter Assabentat de les darreres actualitzacions i notícies de l'AGAD.
Utilitzarem el teu correu per a informar-te de novetats i notícies relacionades amb antidopatge. No el compartim amb tercers, i en la nostra política de privadesa trobaràs informació addicional sobre aquest tractament, i sobre la manera d'exercir els teus drets d'accés, rectificació i supressió, entre altres.